Incarcare harta...
€ 44,800 

Casa speciala traditionala, cu 457 mp teren, Centru Rupea, Brasov

Brasov, Reper: Rupea
 • Actualizat la: 22 Noiembrie 2018
 • ID: 001850
 • 1904
 • Numar Camere:
  5
 • Suprafata utila:
  152 m2
 • Suprafata teren:
  457 m2
 • Regim Inaltime:
  1E
 • Etaj:
  1/

Descriere oferta

ASCENDENT IMOBILIARE

propune spre vanzare o EXCLUSIVITATE materializata printr-o casa in stil traditional, ce aduce cu ea caldura caselor parintesti, situata in zona centrala din Rupea, jud. Brasov, la 40 de minute de orasul Brasov.
Proprietatea se desfasoara pe o compozitie parter + etaj astfel: camera de zi, patru dormitoare, bucatarie, doua bai, avand o suprafata de teren de 457 mp. 
Imobilul te imbatiseaza prin caldura traditionala, avand si spatii auxiliare pentru depozitare, inclusiv garaj in curte.
Recomandam proprietatea pentru rezidenta sau mini pensiune.

Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, primele semne de așezări omenești datând din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 î.H.). Prima atestare documentară datează din anul 1324 când sașii răsculați împotriva regelui Carol Robert, al Ungariei s-au refugiat în interiorul cetății, Castrum Kuholm. Numele de Kuholom face referire la roca pe care a fost ridicata: bazaltul. Documente din secolul al XV-lea menționează cetatea ca fiind un important centru comercial și meșteșugăresc, cu 12 bresle. Cetatea a servit de-a lungul timpului ca fortificație dar și refugiu pentru populația ce locuia dealurile și valea din împrejurimi, așezarea ei fiind strategică: la îmbinarea drumurilor ce făceau legătura între Transilvania, Moldova și Țara Românească prin pasurile sud-estice.

Cetatea Rupea, ridicata pe Dealul Cohalmului, dominând de sus orașul, a fost construita și extinsa în secolele al XIV-lea– al XVII-lea, ca cetate și refugiu pentru satele din împrejurimi. În prezent este în stadiu de ruina. Curtinele formează 4 incinte, fiind întărite din loc în loc cu turnuri poligonale, circulația fiind controlata de mai multe porți interioare care compartimenteaza ansamblul fortificat. Incinta centrala este prevăzută cu un reduit și cu o capelă.

Locatie

Localitate: Brasov
Reper: Rupea

Detalii oferta

Numar Camere: 5
Suprafata utila: 152 mp
Suprafata Teren: 457 mp
Front: 20 ml / nr fronturi 1
Deschidere: 20 ml
Numar Bucatarii: 1
An Constructie: 1989
Locuri Parcare: 2/

Alte caracteristici

Acces auto: Acces auto
Acces: Pietonal
Acoperis: Tigla
Bucatarie: Mobilata
Curte: Gradina
Destinatie: Locuinta
Incalzire: Sobe
Materiale: Caramida
Pereti: Faianta
Podele: Parchet
Stadiu Finisare: Finalizat
Strazi: Asfaltate
Structura: Caramida
Teren imprejmuit: Teren imprejmuit
Tip: Individuala
Tip Curte: Individuala
Utilitati: Curent

Oferte similare

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. [X]